Signage & Wayfinding Design: Chris Calori

designworkplan / Literatuur / Signage & Wayfinding Design: Chris Calori

Calori & Vanden-Eynden Design Consultants zijn geen onbekenden in Signage & Wayfinding, het bureau heeft een hoge reputatie op het gebied van bewegwijzering en hebben vele internationale projecten gerealiseerd.

Een van de oprichters van Calori & Vanden-Eyden, Chris Calori heeft het boek geschreven Signage & Wayfinding Design. Een uitgebreid naslag werk wat terug gaat naar de beginselen van ontwerp, lettertype gebruik en toepassing en geschiedenis.

EGD – Environmental Graphic Design

Signage & Wayfinding by Chris Calori
Het boek is gericht op het creeren van bewegwijzerings systemen gebruik makend van design, in het bijna 200 tellende boek worden de volgende onderwerpen uitvoerig besproken:

  • Wat is EGD?
  • Het Design proces
  • Overzicht van het bewegwijzerings pyramide model
  • Het informatie (content) systeem
  • De grafische aspecten van EGD
  • Hardware toepassingen en uitvoeringen

Signage & Wayfinding by Chris Calori
Signage & Wayfinding by Chris Calori

Conclusie

Geschreven in Engels maakt dit boek niet voor iedereen geschikt om te lezen. Ik vondt de teksten goed en uitgebreid beschreven. De vele foto voorbeelden van projecten geven een zeer goede indruk van verscheidenheid van bewegwijzering toepassingen. In het boek worden veelal Amerikaanse voorbeelden aangehaald om het een en ander duidelijk te maken welke niet altijd toepasbaar zijn voor Europese begrippen.

Signage & Wayfinding by Chris Calori

Verkrijgbaar:

Via Bol.com is dit boek verkrijgbaar voor Euro 54,99. Vanwege de lage dollarkoers zou ik het boek bestellen via amazon.com Dollar 51,60.

Gepubliceerd: 2007, John Wiley & Sons, Inc. Hoboken, New Jersey
Autheur: Calori, Chris
ISBN: 978-0-471-74891-5

Links:

Tweet and share your thoughts about Signage & Wayfinding Design: Chris Calori.