Wayshowing

designworkplan / Literatuur / A Guide to Environmental Signage

Wayshowing is een uitgebreid naslag werk voor bewegwijzering met praktijk voorbeelden voor ziekenhuizen, vliegvelden, treinstations, musea, steden en meer. Elk van de onderwerpen worden uitvoering besproken met voorbeelden voor een stappenplan om een goede bewegwijzering te ontwerpen.

Gepubliseerd in 2005, geschreven door Deense ontwerper Per Mollerup. Het boek heeft een afwijkende maatvoering en ligt zwaar in de hand, door de langwerpige pagina’s zijn grote fotos gebruikt om de teksten te illustreren. Aan de linkerzijde van elk onderwerp zijn de fotos, rechts de teksten, in een duidelijke leesbaar lettertype.

Wayshowing, A guide to Environmental Signage

This book deals with wayshowing. It focuses on signage, visual messages presented in natural and manmade environments. Environmental signs address regular users and occasional visitors

Het boek WayShowing bevat de volgende onderwerpen:

  • Wayfinding & wayshowing: voorbeelden van planning, ontwerp, plattegronden, navigatie en alles wat met routing en bewegwijzering te maken heeft.
  • Practical theory: Voorbeelden van pictogram/icons gebruik in bewegwijzering, het nut ervan en de communicatie level wat je met pictogrammen kan bereiken.
  • Sign functions: Routing, identificatie en omschrijvingen van bewegwijzering.
  • Sign contents: Wat dient een bewegwijzering te bevatten? Welke keuze voor lettertype wordt er gebruikt? Diverse voorbeelden aan de hand van praktijk cases.
  • Practices: Bewegwijzering pratijk cases voor ziekenhuizen, Vliegvelden, Treinstations, Musea en steden.

Wayshowing, A guide to Environmental Signage

Voor wie?

Dit boek is zo uitgebreid dat elke signmaker dit zou dienen te lezen. De praktijk voorbeelden zijn rechtstreeks te vertalen naar de creatie van bewegwijzering. Met vele inspirerende cases. Voorbeelden voor lettertype en kleur gebruik. De geschreven teksten in het boek zijn Engels geschreven, kort maar duidelijk. Bij het samenstellen van dit boek heeft Per Mollerup meer dan 70 referentie boeken gebruikt, hierdoor is het boek zeer breed opgezet en bruikbaar voor o.a.:

  • Signmakers, ontwerp voor routing en bewegwijzering
  • Architecten, ontwerp en idee voor routing en bewegwijzering
  • Grafisch ontwerpers, concept en idee voor ontwerp van bewegwijzering

Wayshowing, A guide to Environmental Signage

Verkrijgbaar

Het boek WayShowing is via verschillende kanalen verkrijgbaar. Vanwege de gunstige Euro/Dollar koers zou ik het boek aanschaffen via een Amerikaanse website. Verkrijgbaar via de volgende kanalen:

Tweet and share your thoughts about A Guide to Environmental Signage.