Informatiesysteem

designworkplan / nl / Eerste Openluchtschool

De Eerste Openluchtschool voor het Gezonde Kind, meestal kortweg Openluchtschool genoemd, is een schoolgebouw uit 1930, ontworpen door de Nederlandse architect Jan Duiker.

Het complex bestaat uit een schoolgebouw op een binnenterrein, en een poortgebouw aan de Cliostraat in Amsterdam-Zuid. Het wordt gerekend tot de stroming van het Nieuwe Bouwen en is een rijksmonument. Begin 2011 is de restauratie gerealiseerd en de school weer in gebruik genomen.

Magazine

Magazine als naslagwerk voor de verbouwing, het magazine vertelt het verhaal van de verbouwing. Van kopzorgen tot het herstellen van Duikers details in de school. Bij de art-direction is het beeld van Duikers blauwdrukken in gedachten genomen en verder doorverwerkt.


Bewegwijzering

Speelse bewegwijzering, een systeem van pictogrammen en teksten. Herkenbaar, speels edoch uniform door het gehele gebouw aansluitend bij de architectuur.

Architectonische route

Rondom het terrein van de Eerste Openluchtschool is een historische architectonische route geplaatst. De geëmailleerde panelen vertellen het verhaal van Johannes Duiker en met de detaillering van een architect.