SignSphere: Mei 2008

designworkplan / Sign Sphere / SignSphere: Mei 2008

Inspiratie bronnen op het gebied van design, lettertype en andere leuke wetenswaardigheden worden ongeveer elke maand in een artikel gegoten op designworkplan.com. Deze maand weer een aantal interessante ontwikkelingen, zie greenpix voor een fraai uitgevoerd lichtwand, het font spel nu op iLoveTypography en o.a. de logo trends van 2008 via logolounge. Heb je zelf een leuke tip stuur ‘m in via het contact formulier. Veel plezier met de links.

Charles & Marie

signsphere may
Wat een geweldige online shop! Ik heb hier al uren door gebracht, zoveel uiteenlopende gewone voorwerpen met een touch of gold. Van design telefoons, omgedraaide champagne glazen, openers tot kandelaars, plantenbakken en vele vele meerdere artikelen zijn verkrijgbaar via → Charles & Marie. Een super idee als cadeau, je vindt zeker wat origineels. Enige nadeel, de verzendkosten.

Kasten van letters

signsphere may
Heb je ooit wel eens een kast van een letter gezien? Bij het Zwitserse bedrijf Set26 leveren ze kasten vervaardigd als letters, zodoende is het mogelijk woorden in ruimtes te vormen. Via de → Gallery is de verscheidenheid van uitingen zichtbaar. Het concept is fraai bedacht en goed uitgewerkt, leverbaar in verschillende kleuren.

FontGame iLT

signsphere may
Ontwikkeld door Kari Pätilä, het fontspel waarbij het de bedoeling is lettertypen te benamen. Een geweldig → fontspel waarbij het toch lastig blijkt om de fonts direkt te benamen. Lekker voor wat speelplezier. (mijn hoogste score was 26/34, en jij?)

Logo trends 2008 by LogoLounge

signsphere may
LogoLounge een website gewijd aan logo ontwerp met vele uitgebreide artikelen is deze website een mooie resouce plek voor logos. Recentlijk is er een artikel gepubliseerd over de → logo trends van 2008. In dit artikel worden er 15 trends in logo design aan het licht gebracht, een fraai overzicht en zorgt voor voldoende inspiratie om het jaar door te komen.

Koninklijke Bibliotheek: Lettertype en vormgeving

signsphere may
De Koninklijke Bibliotheek heeft een zeer uitgebreid onderdeel van haar collectie gewijd aan lettertypen en vormgeving. In vele verschillende artikelen is de historie van het lettertype Romein (Roman) te lezen alsmede het werk van ontwerper Escher. Samengevat als de → honderd hoogtepunten van de Koninklijke Bibliotheek.

Ponoko Design contest

signsphere may
Ponoko is een geweldige website waar je je design to leven kan laten komen. Via → Ponoko kan je onderdelen met een laser laten snijden, de onderdelen passen als een bouwpaket in elkaar en voila je hebt een stoel, lamp, tafel, taptophouder of puzzel. Allemaal vervaardigd volgens digitale bestanden van de gebruikers of je upload je eigen ontwerp. Met nog een aantal dagen tegaan heeft Ponoko een design wedstrijd, bekijk de website en creëer!

Greenpix

signsphere may
Voor de Olympische Spelen in China 2008 wordt er een enorme vidi wall gebouwd, de grootste kleur LED systeem geintegreerd in glas. Genaamd de Zero Energy Media Wall. Via de → simulator is duidelijk het effect van deze gigantische vidi wall zichtbaar.

Design Reviver

signsphere may
Design Reviver is een website gewijd aan het ontwikkelen en vertonen van design tutorials. Er worden verschillende items behandeld waaronder → typografie. Een fraai uitgevoerd design met zeer goede content.

Beurs: 100 procent design

signsphere may
Op 5-6-7 juni 2008 is er de 7e editie van de 100procentdesignbeurs, de vakbeurs op het gebied van interieurdesign in Nederland. Gehouden in de VanNelle Fabriek te Rotterdam, een inspirerende beurs, bekijk de foto gallery voor fotos van voorgaande jaren. Via de website is de voorregistratie geopend met 5 Euro korting op het toegangsbewijs. Bekijk de → website.

Museum tip: Boijmans van Beuningen

signsphere may
In Rotterdam is het bekende design/vormgeving museum Boijmans van Beuningen, bekijk de website voor de recente evenementen. Zeer de moeite waard om eens te bezoeken.

Heb je tips

Stuur ze in aan designworkplan.com via het contact formulier. Alvast dank en veel lees plezier.

Tweet and share your thoughts about SignSphere: Mei 2008.