Newzald: het nieuwste serif font van Kris Sowersby

designworkplan / Typography and Fonts / Newzald: het nieuwste serif font van Kris Sowersby

Kris Sowersby is een font designer uit New Zeeland, al eerder bekend van het geweldige font ‘Meta Serif‘ komt nu met een geheel nieuwe font uitgevoerd in serif.

Op de website van Kris Sowersby is de NewZald uitvoering beschreven. Verschillende voorbeelden, designers informatie en de karakterset geeft een zeer goede indruk van dit font en de bruikbaarheid ervan.

newzald

Op de website KLIM Type Foundry is de exclusieve verkoop informatie beschikbaar voor de NewZald, momenteel alleen via village verkrijgbaar.

Voor wie?

Het NewZald font is zeer bruikbaar voor doeleinden als kranten, aanduidingen voor nieuws bulletins, in bewegwijzering & routing voor bijvoorbeeld musea of openbare ruimtes met een authentieke uitstraling.

Conclusie: Een nieuw serif lettertype met grote potentie. Te gebruiken als grote headlines maar ook zeer leesbaar in een klein lettertype. Zie ook de overzicht pdf van dit fraaie lettertype.

Aankoop lettertype

Helaas heb ik zelf momenteel nog geen licentie, daarom onderstaand een voorbeeld van de karakterset.

De complete set kost $250,- voor totaal 16 Fonts, in mijn optiek is niet elke van de 16 fonts direct toe te passen en adviseer daarom bij aankoop voor ‘basic’ ($150,-) te kiezen, hierin zijn de volgende fonts meegeleverd: Book, Book Italic, Bold, and Bold Italic. De meest gangbare en bruikbare variaties op het font.

Door de lage dollar-euro koers is de aankoop momenteel zeer gunstig, verkrijgbaar voor Mac of Windows PC. Aankoop met meest gangbare creditcards.

Voorbeeld karakterset NewZald

newzald character set

Overige informatie

Tweet and share your thoughts about Newzald: het nieuwste serif font van Kris Sowersby.